Gouden munten verkopen

Gouden munten zijn altijd waardevol

Gouden munten hebben al altijd waarde gehad. Door de goudstandaard was goud een wettig betaalmiddel in de meeste Europese landen tot aan de vooravond van WOI. In de Verenigde staten werden nog gouden munten geslegen tot de jaren 1930. Latere uitgiftes betreffen evenwel veelal herdenkingsmunten of penningen. Veelvoorkomende  gouden munten zijn bijvoorbeeld gouden ecu munten, de Rubens penning of penningen in goud van Boudewijn en Albert II. Deze gouden munten werden indertijd door de banken verkocht. Ook gouden munten van de Olympische Spelen waren erg in trek bij verzamelaars.

Gouden munten zijns soms zeldzaam

Wij kunnen hier niet alle gouden munten opsommen die omwille van hun beperkt slagaantal of bijzonderheid zeldzaam zijn en bijgevolg extra waardevol. Maar het is altijd een goed idee om uw gouden munten te laten nazien door onze expert in oude munten.

Gouden munten als belegging

Gouden munten werden vaak gekocht als belegging. Denk hierbij aan de traditionele gouden munten zoals de gouden krugerrand, de gouden Louis of gouden napoleon, de Britse gouden pond en bijvoorbeeld de gouden Amerikaanse munten van 20 dollars.Ook deze munten kan u bij ons aan een hoge prijs verkopen

Uw gouden munten verkopen? Een goed idee!

Wenst u uw gouden munten te verkopen? Een gratis waardepaling? Contacteer GOUD.be voor de schatting en aankoop van gouden munten. U kan bij ons ook terecht voor de verkoop van uw andere oude munten of een volledige munten verzameling.