Is antiek nog in de mode? Wij schatten en kopen alle antiek nog aan.


Een veelgestelde vraag: is antiek nog in de mode?


Veel particulieren kochten in de jaren 1960-1990 bepaalde stukken antiek. Klassieke antiek was toen erg in trek, hetzij als belegging, hetzij omdat het simpelweg populair was om te pronken met een kast uit een bepaalde periode of een schilderij van een bepaalde kunstenaar.

Een ander mooi voorbeeld hiervan zijn chinese vazen en chinees porselein die vlot verhandeld werden in die periode aan hoge prijzen. Deze vazen werden aangeboden via verkoopzalen of veilingen tot in alle hoeken van het land.

Sinds de jaren 2000 is de nadruk steeds meer beginnen liggen op vintage, moderne en design stukken. Designklassiekers uit de jaren 1960-1980 zoals stoelen, fauteuils, eetplaatsen,...van bepaalde kunstenaars of ateliers zijn momenteel erg in trek en halen hoge prijzen. De reden hiervoor is simpel: design past in elk interieur. Bij "klassieke" antiek zoals gesculpteerde kasten, eetplaatsen, bronzen beelden en klassieke schilderijen is die match met een modern interieur heel wat moeilijker.Krijg ik nog een eerlijke prijs voor mijn antiek?


Kunst & Antiekhandel GOUD is gespecialiseerd in de schatting en aankoop van alle kwaliteitsantiek. U kan bij ons terecht met alle antiek, en zeker ook nog met uw, indertijd vaak duur betaalde antiek, zoals oude meubels, bronzen beelden en chinese vazen. Voor al uw antiek van hoge kwaliteit kan u bij GOUD rekenen op de hoogste prijs. Wij zijn nationaal actief. Contacteer ons vandaag voor een gratis en vrijblijvende schatting.


bd5b57fb-030a-46d8-8c6d-52b3dcda5e7cjpg