Zilveren bestek verkopen? De waarde bepalen doen we zo.

U heeft een zilver bestek en wilt dit graag verkopen? Wij kopen altijd uw (massief) zilveren bestek aan een hoge prijs. Gratis schatting en een afhaling aan huis in België!

Belangrijk is datum bestek massief zilver is. Dit betekent dat het bestek minimaal 80% zuiver zilver is. Dat is te zien aan de verschillende keurmerken die het gehalte, jaartal en de maker weergeven.


Verzilverde bestekken hebben (weinig) waarde?

Echte zilveren bestekken zijn iets uit ver vervlogen tijden. Toen was het vrij chique om bij speciale gelegenheden uit te pakken met een "echt" zilveren bestek. Zilveren bestekken hebben ook enkele nadelen. Ze worden snel vuil, dienen best met de hand afgewassen te worden en ze zijn meestel vrij klassiek van stijl. Kortom, ze worden nog maar weinig gebruikt. Daarnaast zijn er ook heel veel bestekken die geen massief zilver zijn maar gewoon verzilverd of vervaardigd uit een ander soort metaal. Hierbij is de buitenste laag een fijne zilver laag. Christofle en Wiskemann zijn voorbeelden van bestekken die vaak (niet altijd!) verzilverd zijn.

Zilveren bestek verkopen? Vraag een offerte aan

Uw zilveren bestek verkopen? Neem vandaag met ons contact op en stuur ons bij voorkeur enkele foto's van het bestek alsook de keurmerken. Wij kopen ook andere objecten in zilver op zoals een zilveren koffieservies of oude zilveren munten.

Zilveren bestek verkopen
  • Zilvergehalte bepaalt de waarde
  • Is het bestek compleet?
  • Verzilverd of niet?